fbpx

Contact

Dispar contribuţiile aferente unui salariu minim pentru joburile part-time

Camera Deputaţilor va elimina prevederea potrivit căreia contribuţiile şi impozitele pe un job part-time erau calculate şi plătite pentru un salariu minim pe economie.

În România sunt în jur de 300.000 de joburi part-time. Deşi unii aplaudă măsura, angajaţii vor avea de suferit la pensie din cauza contribuţiei slabe.

„Propunem eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parţial şi aplicarea unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară, care ţine de o decizie discreţionară a guvernului“, arată expunerea de motive a unui act normativ care a trecut ieri fără probleme de comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi va fi supus astăzi votului plenului.

Când PNL a anunţat această măsură, desi specialiştii au aprobat-o, au subliniat ca exista şi temerea că s-ar putea întoarce practica angajărilor full-time dar cu plata parţială a taxelor, sub falsul pretext că munca practicată este parţială.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează