fbpx

Contact

Domeniul cu „cea mai mare sete de angajaţi”. Numărul de anunţuri reprezintă 7% din totalul anunţurilor de angajare

Personalul hotelier sau pentru restaurante a reprezentat una dintre cele mai căutate categorii în lunile premergătoare sezonului estival – aprilie, mai, iunie – când aproape că s-au dublat recrutările faţă de luna ianuarie 2019, pe această categorie, observă reprezentanţii OLX în cadrul unui studiu. Peste 110.000 de persoane au aplicat pentru 22.300 de anunţuri active din domeniul HoReCa în primele 6 luni ale lui 2019.

„Companiile din Bucureşti şi din judeţul Ilfov au publicat cele mai multe anunţuri de angajare noi pentru categoria ”Personal hotelier- restaurant” în prima jumătate a anului 2019, arată datele centralizate de noi. Astfel, cu peste 5.300 de anunţuri de angajare publicate la această categorie, Capitala concentrează aproape un sfert din totalul locurilor de muncă disponibile în acest sector, iar numărul de anunţuri din HoReCa din Bucureşti reprezintă 7% din totalul anunţurilor de angajare din toate sectoarele de activitate”, a spus Paul Neagoe, business manager OLX, într-un comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Piaţa muncii din sectorul HoReCa are un deficit semnificativ de candidaţi , iar acest lucru reiese şi din perioada mai mare de ocupare a posturilor disponibile. De exemplu, procesul de recrutare pentru un ospătar, poate ajunge chiar şi la 19 zile. Se găsesc mai repede bone sau menajere, unde perioada medie ajunge la 11 zile pentru angajare. Pe locul doi în topul judeţelor cu cele mai multe anunţuri de angajare din HoReCa, după Capitală, se află Constanţa. Cu peste 2.800 de anunţuri la categoria „Personal hotelier- restaurant”, Constanţa a adunat 13% din totalul joburilor vacante din acest domeniu.

Acestea sunt o parte dintre concluziile celei de-a treia ediţii a studiului „Indexul locurilor de muncă”, unde se regăsesc principalele date centralizate din secţiunea „Locuri de muncă”, cu peste 500.000 de anunţuri de joburi vacante pe an. OLX – Indexul locurilor de muncă este o analiză semestrială, ce a fost lansată în vara anului 2018.

Sursa: www.businessmagazin.ro

Comments

comments

Apelează