fbpx

Contact

Economistul șef al BNR: Înţeleg că toate cele 7 fonduri Pilon II vor să se retragă din România,din cauza OUG 114

Valentin Lazea, economistul şef al Băncii Naţionale a României (BNR), a susţinut, luni, că majoritatea administratorilor de pensii private Pilon II doresc să se retragă din România, din cauza regulilor impuse prin Ordonanţa de Urgenţă de Guvernului 114/2018. „Din ce înţeleg eu din discuţiile cu Asociaţia Administratorilor de Pensii Private din România (Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, APAPR – n.red.), marea majoritate a administratorilor de pensii private Pilon II din România, dacă nu toate cele şapte fonduri, vor să se retragă România, se gândesc să se retragă din România, deoarece condiţiile li se par deosebit de oneroase – un efort financiar mare pentru un câştig aproape inexistent”, a afirmat, luni, Valentin Lazea, în cadrul „The Romanian Capital Market, Evolution and Outlook”, prima ediţie a forumului pieţei de capital româneşti.

Economistul şef al BNR a mai susţinut că motivul acestei decizii îl constituie OUG nr. 114/2018, respectiv noile reguli introduse pentru jucătorii din această piaţă. Prin OUG nr. 114/2018, administratorii de fonduri de pensii trebuie să-şi majoreze semnificativ capitalul, unii chiar mai mult decât de zece ori faţă de regulile care existau până la finele anului trecut. Primele majorări trebuie făcute până la mijlocul acestui an, iar cele finale până la sfârşitul acestui an.

Cine ar avea de suferit dacă ar dispărea Pilonul II de pensii? Cei 7,25 milioane de participanţi la Pilonul II, câţi erau la finele anului trecut, a subliniat Lazea.

Sursa: Mediafax

Comments

comments

Apelează