fbpx

Contact

eJobs: 1,3 milioane de români s-au întors în ţară în ultimele două luni, determinaţi de pierderea locurilor de muncă/ Odată cu relaxarea măsurilor, românii au reînceput să caute locuri de muncă în străinătate, asigurarea medicală fiind luată în calcul

Aproape 1,3 milioane de români s-au întors în ţară în ultimele două luni, determinaţi, în cea mai mare parte, de pierderea locurilor de muncă pe care le aveau în ţări precum Spania, Italia, Marea Britanie sau Germania, potrivit unei statistici realizate de eJobs România. Compania a observat că, odată cu relaxarea măsurilor în majoritatea ţărilor, românii au reînceput să caute locuri de muncă în străinătate, 20.000 de aplicări pentru joburile din afara ţării fiind înregistrate în luna mai. Românii şi-au schimbat criteriile după care aleg un job, asigurarea medicală fiind considerată importantă, lucru care nu se întâmpla înainte de pandemie. O statistică realizată de eJobs România arată că aproape 1,3 milioane de români s-au întors în ţară în ultimele două luni, mulţi din cauza pierderii locului de muncă în ţări ca Spania, Italia, Marea Britanie sau Germania.

”Speriaţi de impactul pe care pandemia l-a avut asupra economiilor din ţările în care plecaseră la muncă, dar şi de valul uriaş de infectări, aceştia s-au întors acasă şi au început, în primă fază, să îşi caute joburi noi în România. Odată cu ridicarea măsurilor de lockdown din multe ţări europene, s-a observat şi o creştere în numărul de aplicări pentru locurile de muncă din străinătate”, a transmis, marţi, eJobs.

În luna mai au fost înregistrate aproximativ 20.000 de aplicări pentru joburile din străinătate, ţările cele mai căutate de candidaţi fiind Germania, Franţa, Olanda, Marea Britanie şi Grecia. Dacă până acum câţiva ani Spania şi Italia dominau acest clasament, acum se află abia pe locurile 8 şi 9 în preferinţele românilor, fiind detronate de destinaţii precum Austria sau Belgia.

”De cealaltă parte, cele mai multe locuri de muncă disponibile vin din partea angajatorilor din Germania, Olanda, Norvegia şi Belgia, Italia şi Spania coborând, şi de această dată, în top, faţă de anii trecuţi”, adaugă Bogdan Badea.

O altă schimbare interesantă în dinamica ultimelor două luni şi jumătate este legată de faptul că cea mai căutată categorie de candidaţi este cea a specialiştilor din sectorul medical.

Aproape 4.000 de joburi în acest domeniu au fost postate doar în luna mai. Următorii cei mai căutaţi sunt muncitorii calificaţi, candidaţii care vor să lucreze în producţie şi cei cu experienţă în construcţii şi instalaţii. Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează