fbpx

Contact

Eurostat: 29% dintre tinerii români lucrează și în timpul weekendului

29,1% dintre tinerii români lucrează și în timpul weekendului, conform celor mai recente date furnizate de Biroul European de Statistică, aceste date fiind aproape egale cu media europeană, de 29,6%. Tinerii sunt încadrați în categoria de vârstă 20-34 de ani iar datele Eurostat sunt valabile pentru anului 2016.

Cea mai mică proporție a tinerilor angajați care lucrau la sfârșit de săptămână se află printre persoanele cu studii superioare (20%). Cu toate acestea, persoanele ce fac parte din această categorie erau cele mai predispuse în a lucra mai multe ore peste program, până la 49 de ore pe săptămână.

Aproape jumătate dintre tinerii angajați în Grecia (47%) au raportat lucrul la sfârșit de săptămână în 2016. Mai mult de o treime dintre tinerii angajați în Italia au lucrat regulat în weekend (40%), urmați îndeaproape de tinerii din Irlanda (38%), Cipru și Olanda ambele (36%), Spania (35%) și Regatul Unit (34%).

În schimb, Ungaria a înregistrat cea mai mică pondere a tinerilor angajați care lucrează la sfârșit de săptămână (11%), urmată de Portugalia (12%), Polonia (13%), Cehia și Croația (ambele 18%).

La nivelul UE, tinerii angajați cu un nivel scăzut de educație (secundar inferior sau inferior) sunt cei mai predispuși să lucreze la sfârșit de săptămână (37%), urmate de cei cu un nivel mediu de educație definit ca nivel secundar superior sau post- învățământul terțiar (33%). Există doar diferențe minore între cei cu calificări generale de nivel mediu și cei cu calificări profesionale de nivel mediu.

Cea mai mică proporție a tinerilor angajați care lucrează la sfârșit de săptămână este printre cei cu studii superioare (20%).

Tinerii angajați în învățământul terțiar sunt cei mai puțin predispuși să lucreze la sfârșit de săptămână în toate statele membre ale UE, cu excepția Portugaliei.

Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Comments

comments

Apelează