fbpx

Contact

EXPERIMENT. Un manager și-a scăzut propriul salariu cu 90% ca să poate crește veniturile angajaților. Ce a constatat după 6 ani

Dan Price, director executiv al Gravity Payments, cu sediul în Seattle, a decis să-și reducă propriul salariu cu 90%, astfel încât angajații săi să poată beneficia de un salariu minim de 70.000 de dolari pe an. El a fost criticat și chiar catalogat drept „socialist” pentru decizia luată, i s-a spus că strategia nu este sustenabilă pentru afacere, dar Dan Price a stabilit un record de eficiență, potrivit People.

Dan a scris pe Twitter: „În urmă cu 6 ani, am crescut salariul minim din compania mea la 70.000 de dolari. Cineva m-a numit socialist….

De atunci, veniturile noastre s-au triplat, suntem un studiu de caz pentru Harvard Business School, iar de 10 ori mai mulți angajați și-au cumpărat case. Investiți întotdeauna în oameni.”

Dan a mai spus că pandemia a lovit puternic compania, dar pentru că a creat o cultură a locului de muncă care i-a făcut pe angajați să știe că sunt apreciați, nu au pierdut timp depunând eforturi pentru a se asigura că firma va supraviețui.

„La începutul pandemiei, am pierdut 55% din venituri peste noapte. Angajații noștri au fost atât de implicați încât singuri au propus să li reducă salariile pentru a preveni disponibilizările. Am depășit furtuna, am dat toți banii înapoi, iar acum facem majorări”.

Dan a spus că a decis creșterea salariilor când a aflat că unul din angajați are al doilea job la McDonald’s, pentru a-și putea plăti datoriile. Și-a spus atunci că nimeni nu ar trebui să facă asta când lucrează deja cu normă întreagă.

Prima măsură luată a fost aceea de a-și reduce propriul salariu, ca să se asigure că toți angajații au venituri corecte.

„Nu îmi lipsește nimic din stilul de viață de milionar”, a mai spus el.

În urmă cu 6 ani, Dan Price și-a tăiat cu 90% salariul de 1 milion de dolari și a crescut salariile pentru 130 de angajați la cel puțin 70.000 de dolari. Între timp, o parte din salarii au mai fost majorate și niciun angajat nu câștigă mai puțin de 70.000 de dolari.

Sursa: www.digi24.ro

Comments

comments

Apelează