fbpx

Contact

Expertii in cariera iti spun de ce ar trebui sa iti schimbi locul de munca, chiar daca iti place jobul tau

Schimbarile sunt dificile, insa schimbarea locului de munca este si foarte stresanta pentru multi angajati. Insa, pentru o dezvoltare personala si profesionala, expertii in recrutare spun ca schimbarea jobului este chiar necesara. Daca esti dintre cei care se simt confortabil la locul de munca si nu ai planuri legate de o schimbare in cariera, iata cateva recomandari facute de specialistii in resurse umane. Potrivit unui studiu, in medie, un angajat schimba sapte locuri de munca. Expertii in cariera spun ca nu trebuie sa urmarim acest tipar pentru a face schimbarile necesare in viata profesionala si ca mult mai eficient ar fi ca fiercare persoana activa in campul muncii sa aiba un plan si sa isi schimbe jobul odata la cativa ani, chiar daca ii place ceea ce face si se se simte confortabil cu asta. Desigur, schimbarile sunt stresante si greu de acceptat, insa beneficiile care vin odata cu ele sunt greu de intuit, cel putin la prima vedere. Atat pe plan profesional, cat si personal.

Specialistii in resurse umane au facut o lista cu cele mai bune motive pentru care ar trebui sa iei in calcul o schimbare in plan profesional, chiar daca nu te-ai gandit la asta pana acum, potrivit businessinsider.com.

Esti intr-o zona de confort, iar asta este o problema
Atunci cand te gasesti intr-o zona de confort, indiferent ca vorbim de job, relatii sau studii, tendinta este sa te multumesti cu ceea ce ai, fara sa mai faci niciun fel de investitie. Pe nesimtite, incepi sa te plafonezi. Avery Roth este trainer si a vazut foarte multi angajati prinsi in capcana “locului sigur si caldut”. Cu cat “acosteaza” mai mult, cu atat au mai multe de pierdut.

In plus, cu cat stai mai mult in acelasi loc de munca, cu atat trebuie sa investesti mai multa energie ca sa iti asumi o schimbare. “Mobilizeaza-te si actioneaza acum daca vrei sa eviti starile de nemultumire, plictiseala si stres care sigur vor aparea mai devreme sau mai tarziu”, spune Avery Roth. Incepi sa pierzi bani
Faptul ca lucrezi in aceeasi companie de mai bine de doi ani iti va afecta in mod decisiv salariul, spune Samantha Spica, manager de comunicare.

“Salariul iti creste in fiecare an cu un procent stabilit in momentul in care ai semnat contractul de angajare. Insa fiecare angajator are o limita pana la care mareste lefurile angajatilor si la un moment dat vei atinge acea limita”, a explicat Samantha Spica.

In momentul in care iti schimbi jobul vei porni negocierea de la o baza mai mare, iar acest lucru te pune intr-o pozitie avantajoasa. Mai mult decat atat, avand o experienta de munca, iti poti negocia primele si bonusurile.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează