fbpx

Contact

Facebook și Google ies din topul celor mai bune companii pentru care să lucrezi

Un 2019 agitat, cu principii ambigue și decizii controversate, a făcut ca majoritatea giganților din tehnologie să înregistreze un regres în ochii angajaților. Cu o singură excepție.

Glassdoor a dat publicității clasamentul pe 2019 al companiilor americane din punctul de vedere al mediului propice pentru angajați. Noul număr 1 este HubSpot Inc, o firmă care dezvoltă software pentru cloud. Considerat “cel mai bun loc în care să lucrezi” în trei ani diferiți, Facebook, care ocupa poziția 7 anul trecut, se regăsește acum abia pe locul 23. Google, o prezență constantă în top 10 în ultimii opt ani, se regăsește acum pe locul 11. Apple este pe locul 84, iar Amazon nici nu a intrat în top.

Atât Facebook, cât mai ales Google, au avut un an tumultos în ceea ce privește relațiile cu proprii angajați. Inginerii care beneficiază de o mulțime de avantaje, precum transport gratuit sau servicii de spălat haine, s-au dovedit atenți și la principiile după care se ghidează companiile pentru scriu cod. În cazul Google, angajații au organizat mai multe proteste publice, ca urmare a unor decizii controversate ale conducerii, precum construirea unui motor de căutare cenzurat pentru China. Google a concediat patru dintre organizatori, iar aceștia din urmă și-au chemat angajatorul în instanță. Singurul “gigant” care a făcut progrese anul acesta, a fost Microsoft, care a urcat de pe locul 34 pe 21. Microsoft a câștigat anul acesta un contract în valoare de 10 miliarde de dolari cu Department of Defense, pentru care a licitat doar împotriva Amazon. Google s-a retras din cursă ca urmare a protestelor propriilor angajați.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează