fbpx

Contact

Federaţia “CulturMedia”: “Acţiunile de protest vor continua conform programului stabilit”

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Presă “CulturMedia” anunţă luni, într-un comunicat de presă, că va continua protestele, deşi Ministerul Culturii a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă ce vizează creşterile salariale solicitate de muzee şi biblioteci.

Membrii federaţiei îşi rezervă dreptul de a rămâne sceptici până la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial al României.

“Eforturile concentrate ale membrilor, susţinerea primită de la conducerile instituţiilor, de la angajaţii din alte domenii de activitate, precum şi de la publicul larg încep să dea rezultate: Ministerul Culturii a publicat vineri, 12 aprilie, spre dezbatere, mult aşteptatul proiect de ordonanţă de urgenţă ce vizează creşterile salariale solicitate. Deşi salută acţiunea Ministerului Culturii, membrii federaţiei îşi rezervă dreptul de a rămâne sceptici până la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial al României. Această atitudine este una firească, în contextul în care nu toate propunerile ajung să primească valoare juridică sau să rămână în forma agreată. De aceea, acţiunile de protest vor continua conform programului stabilit”, informează Sindicatul.

Reprezentanţii Federaţiei “CulturMedia” spun că sunt necesare îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi încheierea unui contract colectiv.

“Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, deblocarea posturilor vacante şi suplimentarea schemelor de funcţii, alocarea unui buget de minimum 0,9 din PIB sectorului cultural, remedierea anomaliilor actuale din sistemul de salarizare a personalului din instituţiile culturale – egalizarea cu instituţiile de spectacol, încheierea unui contract colectiv de muncă la nivel de sector de activitate pentru instituţiile muzeale publice şi pentru bibliotecile publice sunt măsuri la fel de necesare pentru dezvoltarea domeniului Cultură şi ridicarea acestuia la rangul pe care îl merită”, transmit sindicaliştii.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează