fbpx

Contact

Federaţia Naţională a Sindicatelor Muncii şi Protecţiei Sociale lansează un proiect destinat reglementării statutului inspectorului de muncă

Peste 970.000 de agenţi economici din România şi, implicit, angajaţii acestora pot beneficia de un proiect ce urmăreşte să reglementeze statutul inspectorului de muncă, a anunţat, marţi, Federaţia Naţională a Sindicatelor Muncii şi Protecţiei Sociale (FNSMPS), într-un comunicat de presă.

Proiectul, intitulat “Creşterea Capacităţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Muncii şi Protecţiei Sociale şi a membrilor acesteia în formularea de politici publice alternative în domeniul protecţiei muncii’, are ca scop final atât o mai bună administrare a relaţiilor de muncă dintre angajator şi angajat, combaterea muncii la negru, cât şi consolidarea disciplinei în domeniul relaţiilor de muncă.

“Obiectivul proiectului este formularea unei politici publice alternative care să reglementeze statutul inspectorului de muncă printr-un set de măsuri ce cuprinde: standardizarea competenţelor necesare pentru ocuparea funcţiei, Codul de etică şi deontologie a inspectorului de muncă, prevederi clare referitoare la protecţia juridică a inspectorului de muncă”, se arată în comunicatul citat.

Iniţiatorii proiectului precizează că bugetul naţional va fi unul dintre beneficiari, întrucât se vor colecta mai mulţi bani din combaterea muncii la negru.

De asemenea, se mai poate vorbi despre beneficiarii direcţi, respectiv angajaţii Inspecţiei Muncii, care vor beneficia de un set de reguli care să le reglementeze activitatea.

Totodată, beneficiarii indirecţi vor fi toţi cei a căror activitate este controlată de către inspectorii de muncă, adică peste 970.000 de operatori economici din România şi salariaţii acestora.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează