fbpx

Contact

Federația Sanitas cere Guvernului să respecte Legea salarizării bugetare şi solicită o întâlnire de urgenţă, înainte de adoptarea OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare

Guvernul trebuie să respecte Legea salarizării bugetare pentru angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, deoarece promovarea de către Executiv a unor măsuri bugetare care o încalcă agravează criza sanitară, se menţionează într-un comunicat remis joi de Federaţia SANITAS.

“Federaţia SANITAS cere Guvernului Ciucă să respecte Legea salarizării bugetare. Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România, reunit în şedinţă de urgenţă, a luat act cu stupoare de prevederile proiectului de OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, proiect trimis, în regim de urgenţă, la avizare! (…) În aceste condiţii, Federaţia SANITAS avertizează Guvernul Ciucă că îşi asumă riscul adâncirii crizei sanitare şi sociale din România în cazul în care decide să promoveze în continuare documente legislative care încalcă Legea salarizării bugetare”, se precizează în comunicatul Federaţiei SANITAS.

Organizaţia sindicală din domeniul sanitar arată că, la momentul preluării puterii, noul Guvern a promis majorarea salariilor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială conform legii salarizării, în contextul în care 85.000 de angajaţi din cele două domenii au avut salariile îngheţate în acest an.

“La momentul preluării puterii executive, Guvernul actual a făcut o serie de promisiuni în ceea ce priveşte asigurarea resurselor financiare necesare aplicării Legii 153/2017, în special pentru categoriile de salariaţi din sănătate şi asistenţă socială pentru care creşterile salariale legale aferente anului 2021 au fost blocate de fosta guvernare. Se află în această situaţie aproape 85.000 de angajaţi, în special infirmiere, brancardieri, personal TESA, asistenţi sociali etc. La fel ca şi Guvernul anterior, se pare că noua echipă de la Palatul Victoria ştie să ofere doar promisiuni fără acoperire, fără soluţii reale şi complete la problemele sistemului sanitar public şi ale celui de asistenţă socială”, se menţionează în comunicat.

Federaţia SANITAS solicită o întrevedere de urgenţă cu şeful Guvernului, pentru rezolvarea situaţiei salariilor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează