fbpx

Contact

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii amenință cu declanșarea grevei generale

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii reclamă, luni, că, de ani de zile, niciun Guvern nu a ”tratat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pe măsura importanţei pe care o are”, deşi are activitate directă cu publicul.

Sindicaliştii acuză că salariile sunt mult mai mici decât ale celor din alte sectoare din administraţie, deşi condiţiile de muncă sunt dificile, iar lipsa de personal este acută.

Sindicaliştii anunţă că au luat decizia organizarii unei greve de avertiament, miercuri, între orele 08.00 şi 10.00 și grevă generală din 27 noiembrie.

”De ani la rând cerem să ne fie ascultate dolenaţele. Niciun Guvern al României nu a tratat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pe măsura importanţei pe care o are, este un minister în relaţie directă cu oamenii, cu puternic impact social. Permanent a fost minimizat efortul nostru, neluat în seamă. În toate acţiunile noastre ne-am gândit în primul rând să nu afectăm beneficiarii. De data asta, NU SE MAI POATE! Clasa politică, răspunde-ne nouă şi societăţii de ce am ajuns aici?!”, au transmis, luni, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Aceştia au făcut o listă cu revendicările:

Salarii Echitabile – salarii egale cu ale angajaţilor din alte instituţii din administraţi (ANAF, sănătate, APIA).

”Pentru colegi din aceeaşi familie ocupaţională au fost identificate şi adoptate acte normative menite să le suplimenteze veniturile. Solicităm ferm ca şi pentru noi, angajaţii instituţiilor Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, să fie adoptate măsuri imediate. Cerem respect şi tratament echitabil din partea guvernanţilor şi a factorilor decizionali. Soluţionarea imediată a acestei discrepanţe şi asigurarea unei remunerări corespunzătoare contribuţiei noastre la societate constituie o necesitate imperioasă”, au mai transmis sindicaliştii.

Condiţii de muncă optime – formulăm cerinţa fermă de a asigura un mediu de lucru sănătos şi sigur, însoţit de alocarea resurselor adecvate pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii normale.

Deficit de Personal – solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face faţă volumului de muncă.

”Blocarea ocupării posturilor, decizia de anulare a posturilor vacante au condus la o suprasolicitare a personalului existent în instituţii care este nevoit să facă faţă activităţilor mult peste o distribuire a activităţilor într-un program normal de lucru de 8 ore”, au mai transmis sindicaliştii.

Plata Orelor Suplimentare – în instituţiile noastre sunt efectuate ore suplimentare de ordinul miilor

Stabilitatea Locurilor de Muncă – solicităm asigurarea stabilităţii locurilor de muncă pentru angajaţii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale împreună cu o analiză menită să asigure o dimensionare corectă, astfel încât activitatea să se desfăşoare în condiţii normale de lucru.

Optimizarea Aplicaţiilor Informatice – dorim asigurarea aplicaţiilor informatice în vederea susţinerii activităţii pe care o desfăşurăm, aplicaţii care să satisfacă toate cerinţele legislative din domeniul de activitate, aplicaţii cu un timp de răspuns ridicat, software compatibil cu echipamente fiabile.

Statut inspector de muncă/inspector social – adaptarea reglementărilor la nevoile actualelor realităţi.

”Toate aceste revendicări, cât şi scăderea semnificativă a puterii de cumpărare ca urmare a creşterilor generalizate a preţurilor şi a ratei inflaţiei, au condus spre o puternică nemulţumire în rândul membrilor noştri”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că, în data de 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 08.00 -10.00, membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii vor declanşa greva de avertisment.

În cazul în care nu vor primi un răspuns pozitiv la solicitările lor, sindicaliştii anunţă grevă generală, din 27 noiembrie.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează