fbpx

Contact

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” organizează un referendum privitor la declanșarea grevei

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România desfăşoară în prezent un amplu referendum pe tema oportunităţii deciziei privind declanşarea grevei, informează organizația.

Referendumul este în curs de desfăşurare pe platformele online ale organizaţiei, având ca subiecţi în special angajaţii care au semnat pentru grevă pe listele FSSR, dar şi ceilalţi angajaţi din sectorul public de sănătate. Acesta vine după finalizarea protestelor de avertisment, desfășurate în stradă și în curtea spitalelor.

Astfel că, la final, toţi angajaţii sunt invitaţi să evalueze relevanţa şi impactul creşterii salariilor de bază asupra venitului salarial individual şi să decidă în privinţa declanşării grevei, respectiv participării la grevă.

Referendumul se desfăşoară înainte de întrunirea Consiliului de Coordonare al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, organul colectiv abilitat să ia o astfel de decizie, precizează sursa citată.

„Acest demers are caracter obligatoriu, având în vedere că între momentul declanşării protestelor şi cel al deciziei privind greva a fost publicată OUG 19/2024 privind creşterea salariilor de bază. Referendumul evaluează intenţia/dorinţa/disponibilitatea angajaţilor de a participa la grevă după aceste creşteri ale salariilor de bază. Deoarece dorim ca decizia fiecărui angajat să fie una informată (fiecare angajat să înţeleagă corect impactul creşterii salariilor de bază asupra veniturilor sale salariale), pentru desfăşurarea referendumului Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a construit şi utilizează calculatorul veniturilor salariale.

Acesta este un instrument inovativ de evidenţiere a chipului pe care îl are realitatea veniturilor salariale la nivelul fiecărui profesionist din sănătate, permiţând înţelegerea şi decizia informată.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează