fbpx

Contact

Fiecare român a acumulat 5.416 lei în contul de pensie privată. Banii ajung pentru cinci pensii medii actuale

Fiecare român care a cotizat la Pilonul II a acumulat în medie 5.416 lei în contul de pensie privată în zece ani de la lansarea sistemului. Banii ajung pentru cinci pensii medii actuale. Fiecare român a acumulat 5416 lei în contul de pensie privată Banii ajung pentru cinci pensii medii actuale

Fiecare român care a cotizat la Pilonul II a acumulat în medie 5.416 lei în contul de pensie privată în zece ani de la lansarea sistemului. Banii ajung pentru cinci pensii medii actuale.
Pensiile administrate privat au fost lansate în anul 2007, iar la acel moment toți angajații sub 35 de ani erau înscriși automat în sistem. Ceilalți puteau cotiza voluntar. Ei bine, în cei zece ani de pensii private obligatorii sumele virate de angajatori au fost în medie de 4.362,1 lei. La această sumă se adaugă 1.267.3 lei, bani câștigați din randamentele investițiilor efectuate de către fondurile de pensii. Din total se scad 213,1 lei, bani care au fost reținuți de către administratorii fondurilor de pensii sub formă de comisioane.

Astfel, fiecare român a acumulat 5.416 lei în contul de pensie privată în zece ani de cotizații.

Potrivit Ministerului Muncii, pensia medie este acum în România 1.024 de lei. Astfel, suma ar echivala cu puțin peste cinci pensii.

Sursa: libertatea.ro

Comments

comments

Apelează