fbpx

Contact

Fiscul propune modificarea unor declaratii privind impozitul specific pentru firmele din HoReCa

Potrivit unui proiect lansat pentru dezbatere publica, Fiscul propune modificarea unor declaratii privind plata impozitului specific, pentru firmele care activeaza in domeniul HoReCa.

Impozitul e reglementat de Legea 170/ 2016

Impozitul specific pentru firmele din sectorul HoReCa care cuprinde hoteluri, cafenele si restaurante, este reglementat de Legea 170/2016, intrata in vigoare in ianuarie 2017.

Impozitul nu tine cont de cifra de afaceri

Acest impozit specific nu tine cont de cifra de afaceri sau de nivelul profitului, ci se calculeaza in functie de alte variabile, precum numarul locurilor de cazare sau spatiul alocat activitatii.

Astfel, persoanele juridice care la data de 1 decembrie 2016 aveau inscrisa ca activitate principala sau secundara, una dintre activitatile aferente codurilor CAEN din lege (unitati de cazare, parcuri pentru rulote si campinguri, restaurante, baruri) si nu se afla in lichidare, sunt obligate sa plateasca acest impozit specific.

ANAF Bucuresti se ocupa si de contribuabilii nerezidenti

Recent, printr-un ordin ANAF, s-a hotarat ca reprezentanta din Bucuresti se ocupa si de administrarea unor contribuabili care nu au pe teritoriul Romaniei un sediu permanent.

 

 

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează