fbpx

Contact

Ford oprește producția în mai multe uzine din Europa. La Craiova sunt prevăzute 6 zile de pauză

Ford Europe a anunțat o nouă oprire a producției în mai multe uzine din Europa, ca urmare a crizei semiconductorilor. Oprirea ar trebui să dureze câteva săptămâni și se suprapune peste măsuri de reducere a programului. Ford se numără printre constructorii afectați de criza cipurilor, care a condus la pierderi uriașe pentru industria auto.

Constructorul american a decis să oprească producția pentru mai mult de o lună la uzina din Koln, unde se fabrică modelul Fiesta.

„Am planificat deja reducerea programului de lucru în mai multe uzine din cauza situației semiconductorilor. Deoarece situația nu se îmbunătățește, am decis acum să programăm pauze mai lungi ale producției”, a declarat un reprezentant al Ford pentru Automobilwoche.

La Koln, se lucrează cu program redus între 3 mai și 18 iunie, cu pauză între 18 iunie și 30 iunie, se trece din nou la program redus până pe 9 iulie, dată la care se oprește producția până pe 16 august.

De asemenea, uzinele din Saarlouis, Germania, Valencia, Spania, și Kocaeli, Turcia vor fi și ele afectate de opriri de producție sau de activitatea cu program redus. În uzina Ford din Craiova, decizia anunțată deja are în vedere în primul rând reducerea programului, cu activitate în două schimburi, dar și o oprire a activității pentru numai 6 zile.

“Ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, în perioada 26 aprilie- 21 mai, Secția de Producție Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schimburi (în loc de trei)”, a anunțat anterior Ford România.

„În plus, estimăm în acest moment 6 zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10- 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie- 14 mai.”

„Situația pe piața globală a semiconductorilor remâne tensionată și, potrivit tuturor estimărilor, ca continua să fie astfel în lunile care vin, generând o criză a furnizorilor” au declarat cei de la Ford. Compania spune că va încerca să recupereze producția pierdută pe cât posibil, fiind prioritizate vehiculele deja comandate de clienți.

Ford spune că efectul crizei este cu atât mai puternic cu cât există o creștere sesizabilă a comenzilor.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează