fbpx

Contact

Ford opreste temporar productia la Craiova. Criza de semiconductori afecteaza si Romania

Criza de semiconductori afecteaza tot globul, iar Romania nu face exceptie. Ford opreste temporar productia de autovehicule si motoare de la Craiova din cauza lipsei componentelor auto.

Mai mult, Ford trimite in somaj tehnic muncitorii dintr-un schimb de lucru timp de aproape o luna, de la 26 aprilie pana la 21 mai. Intreaga productie de autovehicule se suspenda la Craiova timp de sase zile, iar productia de motoare timp de 10 zile.

“Ca urmare a problemei aprovizionarii cu semiconductori, care afecteaza o mare parte din industria auto globala, in perioada 26 aprilie- 21 mai, Sectia de Productie Vehicule de la Ford Craiova va opera in doua schimburi (in loc de trei).

In plus, estimam in acest moment 6 zile fara productie de vehicule, in data de 29 aprilie, respectiv in perioada 10 – 14 mai, precum si 10 zile fara productie de motoare, in perioada 26 aprilie – 14 mai.
Angajatii care o sa intre in somaj tehnic ar urma sa fie platiti cu 78% din salariul brut pe perioada suspendarii productiei, potrivit sursei citate.

Nu este prima data cand se intampla acest lucru. Ford a mai sistat productia la Craiova timp de opt zile, la sfarsitul lunii februarie.

Sursa: www.ziare.com

Comments

comments

Apelează