fbpx

Contact

FSE ”Spiru Haret”: 4.000 de angajaţi din învăţământ riscă să rămână fără locuri de muncă

Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” solicită premierului Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea Ordinului ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4884/ 2018, care ar conduce la concedierea a peste 4.000 de angajaţi din învăţământ.

“După ce, în urma comunicatului nostru din 31 august a.c., Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) ne-a acuzat de dezinformare, începând de ieri (luni – n. r.), în baza OMEN nr. 4884/ 2018, inspectoratele şcolare au trecut la tăierea a peste 4.000 de posturi, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului şcolar. Este vorba atât de personal didactic de predare, cât şi de personal didactic auxiliar şi nedidactic. Grav este că MEN nici măcar nu a consultat federaţiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, în condiţiile în care legislaţia în vigoare îl obligă pe acesta să pună în discuţia partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ. În condiţiile în care doamna prim-ministru nu va lua măsuri pentru blocarea aplicării ordinului, Federaţia Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ va acţiona în judecată MEN pentru anularea acestuia. De asemenea, FSE ‘Spiru Haret’ va asigura asistenţă juridică tuturor colegilor care ar urma să fie disponibilizaţi”, a declarat Marius Nistor, preşedintele federaţiei, într-un comunicat remis.

Conform sursei citate, FSE “Spiru Haret” a atenţionat încă de luna trecută că fondurile alocate pentru plata salariilor în sistemul de învăţământ preuniversitar nu ajung până la sfârşitul acestui an, iar MEN încearcă, “prin diverse metode – mai mult sau mai puţin legale – şi prin presiuni asupra inspectorilor şcolari generali şi directorilor”, să facă economii. Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează