fbpx

Contact

Functionarii de achizitii publice obligati sa sustina un examen, pentru a-si pastra locul de munca

Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, considera ca legislatia complexa si slaba pregatire a functionarilor sunt principalele probleme din sistemul achizitiilor publice, conform AGERPRES.

Functionarii responsabili de derularea achizitiilor publice de la Consiliul Judetean si de la institutiile subordonate vor avea parte de un program de instruire, la sfarsitul caruia vor sustine un examen.

Cei ce vor promova examenul, obtinand minim nota 7, isi vor pastra locurile de munca, in timp ce restul  vor fi eliberati din functie.

“Avem probleme majore in derularea achizitiilor publice si din cauza complexitatii legislatiei, dar si din cauza nivelului slab de pregatire a functionarilor publici. Este motivul pentru care 85 de salariati din aparatul de specialitate al Consiliului Judetean si institutiilor publice subordonate, functionari publici si personal contractual, salariati cu atributii directe sau indirecte in domeniul achizitiilor publice, persoane cu functii de conducere si de executie vor intra intr-un program de pregatire pentru expert achizitii publice.“, declara Adrian Tutuianu.

Programul intensiv de pregatire se va desfasura in luna octombrie, in mai multe serii.

 

Sursa:  agerpres.ro

Comments

comments

Apelează