fbpx

Contact

Germania deschide și mai mult piața muncii pentru străini. Are cel mai mare deficit de angajați din istorie și recrutează masiv

Guvernul de la Berlin şi-a susţinut în parlament planurile de a relaxa legislaţia muncii şi de a permite unui număr mai mare de oameni să lucreze în Germania, informează presa germană. Ministrul de interne Horst Seehofer a calificat drept “istorică” decizia de deschidere a pieţei muncii, care ilustrează că Germania doreşte mână de lucru calificată din exterior. Angela Merkel, sunt menite să răspundă deficitului de mână de lucru calificată care continuă să se înregistreze în diferite sectoare ale economiei germane, împiedicând progresul acestora.
Ele mai trebuie însă aprobate de Bundestag, iar mai mulţi deputaţi de opoziţie, atât din Partidul Liber-Democrat (FDP, pro-afaceri) cât şi din rândurile Verzilor (stânga), au criticat reformele, apreciind că acestea nu merg suficient de departe. La rândul său, Alternativa pentru Germania (AfD, dreapta radicală), a denunţat aceste măsuri, afirmând că ele vor permite o migraţie necontrolată în Germania.
Germania, care este cea mai mare economie europeană, are în prezent are un deficit de aproximativ 1,6 milioane de angajaţi calificaţi, iar oamenii de afaceri sunt extrem de îngrijoraţi de lipsa forţei calificate de muncă.
Conform celor mai recente date ale Institutului pentru Cercetarea Forţei de Muncă (IAB), numărul locurilor de muncă vacante în Germania a atins un nivel record în ultima perioadă.
În perioada octombrie – decembrie existau pe plan naţional 1,46 milioane de locuri de muncă neocupate – cel mai ridicat nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990 – arată datele IAB.
Comparativ cu trimestrul precedent, s-a înregistrat o creştere de 221.000 de locuri de muncă vacante, iar faţă de perioada similară din 2017 un avans de 275.000.
Evoluţia favorabilă a pieţei muncii este rezultatul creşterii robuste a Produsului Intern Brut al Germaniei timp de nouă ani la rând, apreciază analiştii.

Sursa: www.incont.ro

Comments

comments

Apelează