fbpx

Contact

GFR, intelegere cu sindicatul

Negocierile intre Grup Feroviar Roman (GFR) si  Sindicatul Feroviar privind contractul colectiv de munca pentru anul 2017, s-au incheiat.

Noul Contract Colectiv ofera posibilitatea de a avea un venit raportat la performanta

Directorul GFR, Sorin Chinde a mentionat ca in noul contract Colectiv de Munca sunt incluse criterii care ofera angajatilor oportunitatea sa aiba salarii mai mari, in functie de performanta.

S-a gasit o solutie pentru cresterea veniturilor angajatilor

“In negocierea cu sindicatul pe noul Contract Colectiv de Munca, s-a gasit o solutie de crestere salariala fara a pune in pericol stabilitatea companiei.

Salariul mediu brut in GFR este acum 3.800 de lei, insemnand o crestere cu 12% fata de salariul mediu din vechiul acord.

De mentionat ca beneficiarii cresterilor de venituri sunt in special functiile care aveau un nivel mai redus de salarizare: astfel spus, cresc in special salariile mici, iar in acest moment, la GFR din peste 2.800 de oameni, mai sunt doar 40 de angajati care au salariu minim pe economie”, afirma Sorin Chinde.

Sorin Chinde atentioneaza ca dezbaterea despre situatia din industria feroviara este incorecta

In opinia lui Sorin Chinde, dezbaterea despre situatia din industria feroviara este incorecta, deoarece “desparte in mod nesanatos economic necesitatea cresterilor salariale, de stabilitatea si performanta companiilor, mai ales in sectorul de stat. In plus, nu se spune ca intr-o industrie afectata masiv de lipsa investitiilor absolut necesare pentru intretinerea infrastructurii feroviare, este o minune aproape ca operatorii de transport supravietuiesc, in concurenta acerba cu transportul rutier”.

 

 

Sursa: cariereonline.ro

Comments

comments

Apelează