fbpx

Contact

Gigantul canadian Celestica, unul dintre cei mai mari furnizori IT la nivel global, declanșează un val de concedieri în România

Grupul canadian Celestica International, furnizor de componente aferente echipamentelor electronice pentru giganți precum Alcatel, HP, Honeywell sau NEC, declanșează un val de concedieri în România, conform informațiilor Profit.ro. Anterior, compania a extins capacitatea de producție și zona de birouri ale fabricii din Borș, județul Bihor, și a transferat periodic milioane de dolari către filiala din România. Acum, însă, se trece la concedieri, operațiune argumentată, într-un mesaj transmis de companie către Profit.ro și care poate fi citit integral mai jos, prin faptul că restructurarea angajaților este necesară pentru o aliniere mai bună a operațiunilor din Oradea la nivelul actual de venituri. Persoanele care urmează să fie disponibilizate vor primi salarii compensatorii, încercându-se și o redistribuire, unde este posibil.

Grupul canadian este una dintre cele mai mari companii de profil la nivel global, cu afaceri anuale de peste 6 miliarde dolari, 40 de fabrici în 20 de țări și circa 43.000 de angajați, producând echipamente pentru alte companii la fel de mari, precum Alcatel Lucent, HP, Honeywell și NEC.

În România, grupul este prezent din 2004.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează