fbpx

Contact

Google: 90% din joburi necesită competenţe digitale. Cat de pregătiţi sunt românii

Elisabeta Moraru, country manager Google România, a vorbit despre joburile din prezent, care necesită competenţe digitale, dar şi despre locurile de muncă din zona de tehnologie care creează şi susţin celelalte joburi non-tech. Un loc de muncă din zona de tehnologie creează sau susţine, în prezent, alte patru joburi care nu implică tech, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Elisabeta Moraru, country manager Google România.

„Ar trebui să ne educăm, astfel încât noi să controlăm tehnologia, căci tehnologia nu face nimic dacă nu îi spunem noi ce să facă. În acest moment, un job din zona de tech creează sau susţine alte patru joburi care nu implică tehnologie. Mai mult decât atât, 47% din populaţia Uniunii Europene nu este bine pregătită din punct de vedere al abilităţilor digitale, dar foarte curând, dacă nu chiar acum, 90% dintre joburi necesită competenţe digitale. În egală măsură, trăim în anul în care putem să spunem „50-50″. Ştiţi de ce? Pentru că, în momentul acesta, 50% din populaţia Terrei are acces la tehnologie, Internet, iar 50% nu. Următorul miliard de utilizatori este obiectivul pe care foarte multe companii îl au în vedere, tocmai din acest punct de vedere: ei nu sunt doar consumatori-clienţi, ci sunt şi viitorii angajaţi”, a afirmat Moraru.

Aceasta a adăugat că o listă cu potenţiale locuri de muncă în viitor ar putea cuprinde poziţii, precum manager de avatar, robot polisher sau de terrabyter.

Sursa: www.capital.ro

Comments

comments

Apelează