fbpx

Contact

Grefierii se intalnesc marti dimineata cu premierul la Palatul Victoria: Daca li se taie pensia de serviciu, sunt decisi sa blocheze instantele

Grefierii se vor intalni, marti, la Palatul Victoria, cu premierul Ludovic Orban, discutiile urmand sa se axeze pe iminenta abrogare a legii care prevede pensiile de serviciu, dar si alte aspecte legate de salarizarea acestei categorii profesionale.

Intalnirea are loc cu cateva ore inainte de a fi dezbatut in plenul Parlamentului proiectul de a abrogare a prevederilor care reglementeaza dreptul la pensia de seriviciu a grefierilor. Presedintele Sindicatului National al Grefei Judiciare, Catalin Traistaru, a declarat ca la intrevederea cu premierul urmeaza a fi discutate doua subiecte.

Primul tine de dreptul la pesia de serviciu pentru grefieri, iar cel de-al doilea subiect vizeaza sistemul de salarizare.

“Maine (marti – n.red.) la ora 9.30 noi suntem convocati de premier la Palatul Victoriei si o sa mergem la intalnire si in functie de ce se va discuta la Palat cu premierul, noi ne vom strange la Adunarea Generala sa decidem ce alte forme de protest vom face pentru ca noi avem revendicari si de natura salariala. Noi nu ne-am dorit sa ajungem la premier pentru pensia de serviciu, dar asa s-au miscat lucrurile in parlament, s-au grabit s-o puna pe ordinea de zi in sedinta extraordinara a plenului si acum pe noi ne-au pus in situatia de a iesi pentru asta, dar avem si revendicari de natura salariala”, declara reprezentantul sindicatului.

Grefierii spun ca vor bloca activitatea instantelor si a parchetelor daca deputatii vor vota marti amendamentele privind abrogarea pensiilor de serviciu. Acestia vor cere premierului de a pastra dreptul la pensia de serviciu a grefierilor pe motiv ca “nu mai au ce taia”, pensia grefierilor fiind dublu conditionata de legislatie si ies la pensie la 60 de ani.

Sursa: www.ziare.com

Comments

comments

Apelează