fbpx

Contact

Greva de avertisment a controlorilor de trafic aerian

ATSR, Sindicatul serviciilor de trafic aerian din Romania anunta ca intra in greva de avertisment.

Protestul va avea loc vineri, cand se va asigura o treime din activitate

Protestul va avea loc la nivelul tuturor subunitatilor ROMATSA, vineri, 12 mai, intre orele 11.00 si 13.00.

“Personalul CTA (n.r. – control trafic aerian) participant la greva va asigura o treime din activitate in intervalul 11.00-13.00 (ore locale), prin masuri de control al fluxurilor de trafic aerian asigurate prin intermediul organismelor corespunzatoare ale EUROCONTROL, in baza notificarii corespunzatoare din partea ROMATSA; sunt exceptate de la aceste masuri zborurile monarhilor, sefilor de state, prim-ministrilor si ministrilor, zborurile misiunilor de cautare si salvare, zborurile militare, zborurile umanitare, precum si zborurile de politie aeriana”, se arata in notificarea transmisa catre conducerea din cadrul ROMATSA.

Nemultumirile sunt legate de expirarea contractului colectiv de munca

Nemultumirile sindicalistilor sunt legate de esuarea negocierilor asupra contractului colectiv de munca care a expirat in septembrie 2016.

“Pe timpul negocierilor ce au avut loc in vederea perfectarii unui nou contract colectiv de munca pentru perioada 2016-2017, partile implicate in negociere, respectiv sindicatul reprezentantilor ATSR, pe de o parte si RA ROMATSA, pe de alta parte, nu au ajuns la o intelegere cu privire la revendicarile formulate de catre salariati prin reprezentantii sindicali. Concilierea ce a a avut loc prin reprezentantul ITM Bucuresti la nivelul unitatii a esuat, potrivit procesului-verbal incheiat la data de 21 noiembrie 2016”, se mai mentioneaza in notificare.

Managementul ROMATSA va depune toate eforturile necesare pentru a stopa declansarea grevei

„Managementul ROMATSA va depune toate eforturile necesare pentru a stopa declansarea grevei de avertisment si va continua negocierea cu partenerii sociali. Totusi, in situatia declansarii grevei de avertisment, conform Legii Dialogului Social nr. 62/2011, ROMATSA va asigura 33.3% din zboruri. Nu vor fi afectate zborurile umanitare de stat, medicale, de cautare si salvare si de urgenta”, se arata in comunicat.

 

 

Sursa:  mediafax.ro

Comments

comments

Apelează