fbpx

Contact

Guvernul a aprobat criteriile de acreditare a agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră

Guvernul a aprobat criteriile de acreditare a agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră, printr-un proiect de Hotărâre inițiat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Documentul prevede și procedura de acreditare şi notificare, suspendare şi retragere a acreditării, respectiv a dreptului de a presta servicii de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră, dar şi obligaţiile agenţiilor de intermediere.

Actul normativ aprobat astăzi are ca scop asigurarea unui cadru normativ coerent şi unitar care să faciliteze accesul la angajarea pe piaţa muncii a persoanelor care desfăşoară activităţi sezoniere, sporadice sau accidentale, flexibilizarea relaţiilor de muncă şi creşterea gradului de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor care nu au nicio calificare profesională sau fără educaţie şcolară.

Acreditarea se face de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin agenţiile teritoriale și cea a municipiului Bucureşti, prin decizii motivate ale directorilor executivi, care se comunică în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere.

Înființarea și organizarea agențiilor de mediere între cererea și oferta de muncă zilieră – o măsură prevăzută în Programul de Guvernare 2017-2020, la secțiunea ”Stimularea creării de noi locuri de muncă” – a fost reglementată anul trecut, prin modificarea și completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

Sursa: Ministerul Muncii şi Justiției Sociale

Comments

comments

Apelează