fbpx

Contact

Guvernul a renunțat la creșterea salariului minim

Premierul demis Viorica Dăncilă renunță la creșterea salariului minim. Ea a anunțat, luni, la începutul ședinței de Guvern, că lasă acest proiect pentru viitorul Guvern, precum și proiectul pentru creșterea numărului lucrătorilor străini nou admiși pe piața muncii. În schimb, Guvernul demis adoptă încă o hotărâre prin care dă bani primarilor prin PNDL. Joi seară, Viorica Dăncilă declara că Guvernul pe care îl conduce va majora în mod ”categoric” salariul minim, prin Hotărâre de Guvern. „Am pregătit mai multe proiect pe care viitorul Guvern să le poată adopta. Voi menționa câteva dintre aceste măsuri cu caracter social. Am convingerea că oamenii trebuie să fie plătiți corect pentru munca lor”, a spus Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de luni.

Viorica Dăncilă a menționat în acest sens proiectul pentru majorarea salariului minim începând cu anul viitor la 2262 lei, iar pentru angajații cu studii superioare și cu minimum un an experiență în domeniul studiilor, la 2620 lei.

Ea a menționat și proiectul de HG pentru plata ajutorului anual pentru chirie și energie pentru veteranii și văduvele de război, precum și proiectul pentru creșterea numărului lucrătorilor străini nou admiși pe piața muncii anul viitor.

„Toate aceste proiecte au fost puse în transparență și sunt deschise consultării publice, astfel încât viitorul guvern să le poată adopta într-un timp cât mai scurt”, a adăugat Dăncilă.

Premierul demis a anunțat adoptarea în ședința de luni a unei hotărâri de Guvern pentru plăți prin PNDL.

„Vom aproba alocarea fondurilor necesare PNDL 1 și 2. E un program de succes a cărui implementare a avut rezultate concrete și a contribuit la dezvoltarea tuturor comunităților locale, în special a celor mai sărace. (…) Spre ca viitorul Guvern să continue programul”, a spus ea.

Sursa: www.g4media.ro

Comments

comments

Apelează