fbpx

Contact

Guvernul incearca sa integreze forta de munca romaneasca de dupa granite, in piata muncii din Romania

Ministrii Muncii din Romania si Serbia au semnat o declaratie comuna in domeniul muncii, cu scopul de a ajuta comunitatea de romani din Serbia sa se integreze in piata muncii din tara noastra.

Protocolul include si posibilitatea de a trece forta de munca din Serbia in Romania

Conform premierului Dacian Ciolos, declaratia comuna prevede si posibilitatea de a trece forta de munca din Serbia in Romania.

In anumite conditii, exista si posibilitatea asta. Ne gandim in primul rand la comunitatile romanesti de dincolo de granita, care incearca sa vina si sa aiba acces la locuri de munca aici, sunt si cautate de unele companii pentru ca vorbesc limba, cunosc cultura si care nu aveau un cadru foarte precis”, declara Dacian Ciolos.

Oamenii de afaceri din Timisoara se plang ca nu gasesc forta de munca calificata

Dacian Ciolos s-a intalnit cu aproximativ 250 de oameni de afaceri din Timisoara, acestia fiind nemultumiti de lipsa fortei de munca calificate.

Sprijinul pentru naveta si formarea profesionala duala sunt cateva dintre solutii

Printre masurile luate de premier pentru rezolvarea problemelor, se regasesc cele legate de mobilitatea fortei de munca, incluzand un sprijin pentru naveta, precum si proiectul legislativ pentru formarea duala, care prevede formarea profesionala in parteneriat si cu sectorul privat.

 

 

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Apelează