fbpx

Contact

Guvernul italian va angaja 250 de specialisti pentru a accelera procedurile de examinare a cererilor de azil

In Italia, numarul solicitantior de azil a crescut in perioada 2013-2016 cu aproape 100.000, ajungand in 2016 la 123.482.

Migrantii sosesc din tari diferite

In aceasta perioada a crescut si numarul tarilor din care sosesc migrantii, dupa cum a declarat ministrul itaian al justitiei, Andrea Orlando.

Durata medie a examinarii cererilor dureaza aproape 300 de zile

In ciuda eforturilor facute de autoritati, durata examinarii cererilor de azil a crescut de la 167 de zile la 268 de zile.

Fiecare migrant costa statul italian, 35 de euro pe zi

Fiecare migrant costa statul italian 35 de euro pe zi, iar cei aproximativ 175.000 de migranti care asteapta examinarea cererii ridica valoarea la peste 6 milioane de euro.

Guvernul a adoptat un decret-lege pentru a accelera procedurile

Guvernul a adoptat un decret-lege privind infiintarea a 14 tribunale specializate, pentru a accelera procedurile de examinare a cererilor, unde vor fi examinate apelurile celor respinsi de comisiile de azil,  fara posibilitatea ulterioara de recurs.

Se urmareste astfel limitarea duratei recursului in justitie al persoanelor care nu au primit permis de rezidenta, acestea reprezentand 60% dintre solicitantii actuali.

Guvernul va angaja 250 de specialisti

Guvernul va angaja 250 de specialisti si va crea in jur de 20 de centre permanente de repatriere. Acestea vor gazdui in total 1.600 de persoane care au epuizat caile de recurs, pana cand tarile de origine ii vor recunoaste.

 

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Apelează