fbpx

Contact

Hotelierii semnalează că interzicerea cazării fără certificat verde încalcă dreptul la muncă al celor nevaccinați care se deplasează în interes de serviciu

avocat dreptul muncii

Operatorii din industria ospitalităţii atrag atenţia că ceea ce se întâmplă în acest sector reprezintă o punere în pericol a acestei industrii şi nu doar pe termen scurt, ci pe un orizont de timp mediu, şi vin, printr-o scrisoare deschisă, cu o serie de propuneri pentru clasa politică.

Astfel, referitor la normele impuse de noile restricţii comunicate zilele acestea de autorităţile statului în lupta contra pandemiei, reprezentanţii Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR) subliniază că trebuie ca şi ţara noastră să respecte definiţia europeană a certificatului digital, astfel încât turiştii străini care vin la noi bazându-se pe testare şi nu pe vaccinare să fie în situaţia de a li se permite cazarea la hoteluri sau de a merge în restaurante, muzee etc, iar acest lucru să fie valabil şi pentru turiştii români.

“Este cunoscut că certificatul verde se referă la persoane vaccinate, testate în ultimele 72/48 de ore sau trecute prin boală în ultimele 15-180 de zile. Reprezintă un act de normalitate că dacă permitem persoanelor posesoare de certificat verde să poată participa la evenimente organizate cu limitare de capacitate în cinematografe, teatre, biserici etc să le fie permis să o facă şi în hoteluri în exact aceleaşi condiţii. Ne referim la evenimente de tip conferinţă, workshop, seminarii organizate pentru persoane posesoare de certificat digital şi cu anumite restricţii de spaţiu”, explică ei în scrisoarea deschisă adresată liderilor partidelor politice.

Aceştia semnalează că măsurile impuse de autorităţi nu impun certificat verde pentru categorii întregi de angajaţi ţinând cont de dreptul (şi nevoia) de a munci, dar, faptul că în hoteluri nu se permite cazarea acestora, deşi ei se pot deplasa în interes de serviciu dintr-o localitate în alta, reprezintă exact această încălcare a dreptului la muncă.

Sursa: Agerpres

Comments

comments

Apelează