fbpx

Contact

In ce domenii si la ce companii au cautat romanii sa se angajeze in luna aprilie

Cele mai cautate joburi, in luna aprilie, au fost in domenii precum financiar-contabilitate, transport si resurse umane, potrivit datelor centralizate de BestJobs. Dintre companii, cele mai cautate au fost Enel, Oracle si Amazon Development Center. In luna aprilie, candidatii au fost preocupati mai mult de Sarbatorile Pascale decat de schimbarea jobului. Volumul de aplicari a scazut cu 20% comparativ cu luna martie, insa a inregistrat o usoara crestere, de 5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru a doua luna consecutiv, specialistii in resurse umane sunt cei mai activi in cautarea unui nou job, cu un volum total de peste 24.000 de cautari in lunile martie si aprilie. In continuare, cele mai cautate joburi continua sa fie in domenii precum financiar-contabilitate, cu peste 25.000 de cautari in luna aprilie, nivel similar cu lunile anterioare, si transport, cu peste 17.000 de cautari, dar in scadere fata de luna martie cu 37%. Alte domenii care au atras atentia candidatilor in luna aprilie au fost inginerie, vanzari si IT, cu un volum total de cautari de peste 34.000.

Companii care au atras cei mai multi candidati
Topul companiilor cu cele mai multe aplicari este condus de Enel (1.968 aplicari), Oracle Romania (1.880 aplicari), Amazon Development Center (1.731 aplicari), Banca Transilvania (1.610 aplicari), Unilever (1.538 aplicari), British American Tobacco (1.479 aplicari), UPC Romania (1.462 aplicari), Deichmann (1.352 aplicari), Alpha Bank (1.333 aplicari) si Alka Trading (1.313 aplicari).

Si in luna aprilie au existat candidati care au ales sa aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs. Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator in luna aprilie au fost: Oracle, cu 106 aplicari spontane, Alka Trading, cu 101 aplicari spontane, Banca Transilvania, cu 96 aplicari spontane, British American Tobacco, cu 85 aplicari spontane, si Draxlmaier, cu 82 aplicari spontane.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează