fbpx

Contact

In opinia ANAF si copiii trebuie sa plateasca CASS

icon

Tocmai mi-a parvenit o decizie de impunere anuala pentru un minor, prin care ANAF stabileste in sarcina copilului contributia de asigurari sociale de sanatate, avand la baza veniturile pe care copilul le-ar fi realizat din activitati independente, in anul 2012.

In fapt, veniturile din activitatile independente se refera la depunerile pe care parintii minorului le-au facut, in cursul anului 2012, in contul de economii deschis pe numele copilului.

Or, sumele depuse de parinti in contul de economii al copilului nu pot sta la baza calculului contributiei de asigurari sociale de sanatate intrucat, aceste depuneri au valoarea unei donatii, acestea constituind, potrivit art. 42 lit. j) din Codul fiscal venit neimpozabil.

Aceste decizii de impunere se pot contesta in termen de 30 de zile de la comunicare la organul emitent si ulterior, in cazul unei solutionari nefavorabile, in instanta.

Asadar, in situatia in care ANAF nu isi revizuieste politica de stabilire a contributiilor CASS, minorii care sunt titulari de conturi de economii vor primi astfel de decizii de impunere

 

Av. Razvan Vasiliu

Comments

comments

Apelează