fbpx

Contact

Inca o actiune “O marti a Sanitas”

Azi a avut loc cel de-al treilea protest din seria “O marti a Sanitas”, actiune prin care aproximativ 200 de sindicalisti din Sanatate au pichetat Ministerul Sanatatii.

Protestul nu a avut insa efectul scontat, presedintele Sanitas  declarand dupa discutiile cu reprezentantii ministerului, ca nu s-a rezolvat nimic.

“In doua cuvinte: Nu am rezolvat nimic. Nu a fost ministrul, au fost secretarii de stat, dar care stiau despre ce este vorba la acest moment. Nu am rezolvat nimic, am ramas in același punct. Nu suntem in aceeasi pagina a cartii pe care voiam sa rescriem, de rezolvare prin aceste ordonante a inechitatilor pentru colegii nostri. Suntem la punctul zero”, a informat  Leonard Barascu, presedintele Sanitas.

Saptamana trecuta, Leonard Barascu mentiona ca doar Parlamentul mai poate rezolva problema personalului TESA.

“OUG 43, care putea sa rezolve problema OUG 20, nu a facut-o. Asta inseamna ca numai Parlamentul in continuare poate sa rezolve — si atunci cand va fi scoasa ca lege sa ii prinda si pe colegii nostri, functionarii publici din DSP, TESA, asistenta sociala si grupurile mici care sunt viitorul acestei tari, medicina scolara si cresele”, informeaza Leonard Barascu.

Astfel, urmatoarea actiune de pichetare va avea loc marti, in fata Parlamentului, pentru  a sublinia ca numai cu ajutorul acestuia se poate gasi o solutie.

 

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Apelează