fbpx

Contact

Institutul ifo: Majoritatea companiilor germane vor să facă muncă de acasă permanentă

Peste jumătate (54%) din companiile din Germania vor ca munca de acasă, măsură introdusă în timpul pendemiei de Covid-19 pentru prevenirea răspândirii acesteia, să devină permanentă, potrivit unui studiu realizat de institutul german ifo.

„Criza coronavirusului ar putea da muncii de acasă un impuls de durată“, a spus Oliver Falck, directorul Centrului ifo pentru organizare industrială şi noi tehnologii şi coautor al studiului.

Datele din sondaj arată că trei sferturi din companiile din Germania au făcut posibil ca anumite părţi din forţa de muncă să lucreze de acasă ca o modalitate de a face faţă crizei.

Într-un sondaj efectuat pe reţeaua profesională LinkedIn, aproape jumătate dintre respondenţii din Germania au spus că acum lucrează de acasă din cauza pandemiei. „Pentru multe companii, aceste noi aranjamente au implicat investiţii substanţiale în infrastructura digitală şi în noile tehnologii de comunicare. O revenire completă la vechiul mod de lucru este foarte puţin probabilă“, explică Falck.

Conform studiului ifo, este posibil ca 56% dintre angajaţii din Germania să lucreze temporar de acasă.

Înainte de pandemie, doar jumătate din potenţial a fost folosit.

In plus, o analiză a posturilor vacante şi a solicitanţilor de locuri de muncă de pe LinkedIn arată că vizualizările de pagini cu oferte de locuri de muncă de acasă s-au dublat.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează