fbpx

Contact

Întrebarea la care nu trebuie să răspunzi în timpul unui interviu de angajare

Unul dintre cele mai stânjenitoare momente din timpul unui interviu de angajare este atunci când ești întrebat ”Ce salariu te-ar interesa?” sau ”Cât câştigi la locul de muncă actual?”.

Ca în cele mai multe situații stresante, impulsul este să răspunzi cât mai repede, oferind detalii despre salariul actual și despre suma la care speri să ajungi. Un pas greșit, spune Ramit Sethi, profesor în finanţe, care susține că această întrebare este una capcană.

Sethi explică și de ce ai avea de pierdut dacă angajatorii primesc un răspuns direct la această întrebare. Reacția lor va fi: ”Ok, te-am prins”, și asta pentru că, de exemplu, poate erau dispuşi să îţi ofere 90.000 de dolari, dar când aud că tu câștigi 60.000 se vor gândi că îţi pot oferi mai puţin, astfel încât firma să nu renunţe la prea mulţi bani pentru tine, scrie The Independent.

Atenție, însă! Nu este recomandat nici să refuzi întrebarea, pentru că riști să faci o impresie greșită. Ci trebuie să pregătești un răspuns care să te scape de această situație.

Potrivit lui Sethi, răspunsul ideal ar suna cam așa: ”Ştii ceva, sunt de acord să discutăm despre bani pe parcurs, doar că acum este mai important să ne dăm seama dacă sunt sau nu potrivit pentru firmă, dar și firma pentru mine”.

Expertul spune că un astfel de răspuns sugerează încredere în sine, dar și faptul că ai avea mai multe oferte de job din care poți alege.

Sethi mai recomandă să amâni negocierile salariale până când managerul îţi va face o ofertă concretă.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Apelează