fbpx

Contact

ITM: O companie de curierat din Bucureşti, amendată cu 408.000 lei; 54 de persoane lucrau fără contracte de muncă

avocat dreptul muncii

O societate din Bucureşti ce desfăşura activităţi de curierat a fost sancţionată cu amendă în valoare de 408.000 de lei, după ce s-a descoperit că un număr de 54 de persoane munceau fără forme legale, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

“În data de 18.04.2022, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, sub conducerea şi coordonarea dl. inspector şef Constantin Bujor, în urma unei acţiuni de de control, au identificat la o singură societate ce desfăşura activităţi de curierat, 54 de persoane care desfăşurau activităţi, fără a avea încheiate în forma scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, modificată şi completată. Amenda contravenţională aplicată a fost de 408.000 lei”, menţionează sursa citată.

Obiectivele acţiunii de control, derulată pe raza Municipiului Bucureşti, au fost: identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, respectiv verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

SURSA: Agerpres

Comments

comments

Apelează