fbpx

Contact

Jandarmii și pompierii se pregătesc de proteste după ce veniturile le-au fost diminuate

Sindicatul Europol anunță că zeci de mii de angajați ai MAI au aflat cu stupoare că suma de pe cardul de salarii este considerabil mai mică.

După ce săptămâna trecută conducerea MAI a deics suspendarea plata unor drepturi financiare pentru polițiști, cum ar fi decontarea serviciilor turistice și plata transportului pentru efectuarea navetei, și jandarmii și pompierii au aflat cu stupoare că suma de pe cardul de salarii este considerabil mai mică.

Șefii acestora i-au anunțat pe canale informale, că “datorită” constrângerilor financiare, MAI nu le-a alocat sumele necesare pentru plata tuturor drepturile legale. Noi am spune că “din cauza” ministrului Bode, zeci de mii de angajați ai MAI sunt in situația de a fi nevoiți să se împrumute pe o perioadă nedeterminată, cel mai probabil până la rectificarea din Iulie, pentru a putea să își plătească ratele la bănci, să își plătească naveta la locul de muncă, să nu mai efectueze concedii și bineînțeles să le rămână bani și pentru întreținere și hrană. Toate acestea din suma de aproximativ 3500 lei cât au salariul.

”Oricât speră Bode că mai are puțin până la “rocada” din Guvern și scapă de MAI, cel mai probabil, în funcție de disponibilitatea polițiștilor, jandarmilor și pompierilor, până în 27 mai 2023, vom da strigarea pentru proteste! Angajații MAI, cu statut de militari, nu au dreptul să se asocieze în sindicat, dar au dreptul să protesteze și pot participa din timpul lor liber la orice manifestare socială fără caracter politic, cum este protestul pentru drepturile legale pe care ar trebui să le primească. Nu vrem să fim din nou sacrificații de serviciu pentru găurile din bugetul de stat în timp ce la alte ministere nu există astfel de probleme!”, transmite Sindicatul Europol.

Sursa: www.jurnalul.ro

Comments

comments

Apelează