fbpx

Contact

Job “vanat”: postul platit cu 6.000 euro, pentru care au candidat 1.000 de oameni

Interesul romanilor pentru un alt job este in continua crestere. Iar angajatii din domeniile financiar, inginerie si sanatate sunt cei mai dornici sa-si schimbe jobul in luna octombrie. Un anunt de angajare a iesit in evidenta in aceasta perioada, peste 1.000 de oameni “luptandu-se” pentru el, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs.
In luna octombrie a acestui an, interesul candidatilor de a-si schimba jobul s-a mentinut la acelasi nivel cu luna anterioara, in timp ce volumul total de aplicari pentru un alt job a crescut doar cu 6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Surpriza lunii octombrie vine din domeniul resurselor umane
In luna octombrie, joburile din domeniile financiar – contabilitate, inginerie si medical&pharma ocupa primele trei pozitii in topul cautarilor efectuate de catre candidatii romani, cu peste 80.000 de cautari in total. Surpriza lunii octombrie vine din domeniul resurse umane, unde angajatii specializati au inregistrat peste 21.000 de cautari de joburi, fiind mai preocupati de perspectiva unui job nou decat cei din domenii precum transport sau vanzari, al caror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an.

Alte domenii ce au inregistrat un numar mare de candidati care si-au cautat joburi in luna octombrie sunt transport (peste 20.000 de cautari), vanzari (peste 15.000 de cautari) sau juridic (peste 13.000 de cautari).

Cel mai dorit job: director de fabrica, cu salariu de peste 6.000 euro
Cel mai ravnit job in luna octombrie, cu aproape 1.000 de aplicanti, a fost cel de director de fabrica pentru o companie romaneasca din vestul tarii, care oferea un salariu de peste 6.000 euro brut. Topul companiilor cu cele mai multe aplicari este condus in luna octombrie de catre Enel (3.577 aplicanti), Coca Cola HBC (2.295 aplicanti) si Deichmann (2.207 aplicanti). Urmatoarele pozitii din top sunt ocupate de Raiffeisen Bank (2.181 aplicanti), Continental Automotive Group (2.046 aplicanti), Oracle (1.838 aplicanti), Kaufland (1.710 aplicanti), Banca Transilvania (1.621 aplicanti), First Bank (1.472 aplicanti) si Adidas Romania (1.456 aplicanti).

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează