fbpx

Contact

Judecătorii din Timişoara protestează împotriva abrogării pensiilor speciale: Şedinţele de judecată vor fi suspendate o jumătate de oră în fiecare zi

LE: Prin comunicatul de presă privind Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul judecătoriei Timișoara întrunită în data de 03.02.2020 a fost anunțată încetarea formei de protest concretizată prin suspendarea activității, cu consecința reluării activității de judecată începând cu data de 04.02.2020.

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara adoptă o nouă formă de protest. Ei vor suspenda şedinţele de judecată câte o jumătate de oră zilnic.

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara spun că proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu pentru magistraţi „încalcă grav independenţa judecătorilor şi afectează ordinea constituţională din România, contribuind astfel la subminarea statului de drept”.

În plus, măsura legislativă contravine dispoziţiilor constituţionale care reglementează principiul independenţei judecătorilor, „precum şi exigenţelor actuale pe care importante documente internaţionale le exprimă în mod direct cu privire la drepturile magistraţilor, în considerarea importanţei rolului acestora în apărarea statului de drept”.

Din aceste motive, Adunarea Generală a judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara, întrunită luni, a decis să suspende activitatea de judecată timp de 30 de minute în fiecare zi, imediat după soluţionarea cererilor de amânare fără discuţie.

Măsura va fi menţinută până la momentul soluţionării conflictului constituţional de către Curte Constituţională a României.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează