fbpx

Contact

Jumatate din angajarile din 2016, facute in 5 judete

Se pare ca jumatate din angajarile de anul trecut au fost facute in 5 judete si salariile majorate i-au determinat pe oameni sa se mute in anumite zone, chiar si pentru un job temporar.

Potrivit Institutului Ntaional de Statistica, jumatate din angajarile din 2016, 80.000, au fost facute in :

  • Bucuresti;
  • Timis;
  • Ilfov;
  • Cluj;
  • Bihor.

35.000 de angajari au fost facute in Bucuresti

35.000 de angajari au fost facute in Bucuresti, in timp ce companiile din Timis, Ilfov si Cluj au creat mai mult de 10.000 de locuri de munca noi.

Fabricile si centrele de servicii, marii angajatori

In 2016, fabricile si centrele de servicii au fost marii angajatori, iar cele mai multe joburi au fost create in zonele in care au existat investitii straine, zone cu deficit de forta de munca si nivel scazut al somajului.

De multe ori, oamenii se muta in zonele in care se fac angajari

“A crescut numarul de angajati in regim temporar exact in zonele in care s-au facut cele mai multe angajari anul trecut. Tot in aceste judete a crescut numarul de cereri de noi angajati si in primele luni din acest an. Din pacate, nu mai gasim oameni pe care sa ii angajam, ne confruntam cu o lipsa de personal foarte mare. De multe ori mutam oameni din judetele din Moldova si ii ducem in zonele in care se fac angajari. Anul trecut am mutat candidati din Moldova in Dej, de exemplu. Oamenii sunt mai flexibili si mai dispusi la mutare, au mai crescut si salariile, iar acesta este unul dintre motivele pentru care se muta mai usor“, a mentonat Cristina Savuica, directorul general al firmei de recrutare si inchiriere de forta de munca in regim temporar Lugera.

 

Sursa: zf.ro

Comments

comments

Apelează