fbpx

Contact

Legea pensiilor va fi adoptată în Parlament până la sfârşitul anului

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că legea pensiilor trebuie adoptată în Parlament până la sfârşitul anului, ea subliniind că nu va scădea nicio pensie. Aşa cum este în programul de guvernare, legea pensiilor trebuie adoptată în Parlament până la sfârşitul acestui an. Bineînţeles că va fi lăsată în dezbatere publică, pentru ca toţi cei care vor să aducă îmbunătăţiri să poată să o facă. Ceea ce pot să spun eu acum este că ne vom încadra în programul de guvernare, că nu va scădea nici o pensie, că dacă în cadrul Legii salarizării, la muncă egală avem plată egală, acum, la muncă egală vom avea pensie egală, pentru că este un act de normalitate’, a afirmat Viorica Dăncilă, la un post de televiziune.

Ea a menţionat că ‘punctul de pensie va creşte în acest an la 1.100, anul următor, 2019, la 1.265, iar în anul 2020, punctul de pensie va creşte la 1.775’.

‘Deci în Legea pensiilor, ceea ce am prevăzut în programul de guvernare se va regăsi cu siguranţă. Se lucrează la Legea pensiilor, am discutat cu doamna ministru, dar nu pot să vorbesc despre o formă finală, sunt mai multe variante. Forma finală va fi forma care va cuprinde tot ceea ce va ieşi şi din dezbaterea publică, dar şi principiile pe care eu le-am enunţat anterior’, a adăugat Dăncilă.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează