fbpx

Contact

Legea prin care perioada de angajare a zilierilor creşte de la 90 la 180 zile a fost promulgata de presedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, proiectul de modificare a Legii 52/2011 prin care de anul acesta perioada de angajare a zilierilor se extinde de la 90 de zile la 180, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

O altă modificare prevede mărirea de la 6 la 23 a numărului de activităţi în care pot fi angajaţi zilieri stipulează noua Lege promulgată de preşedinte.

Preşedintele României a mai promulgat legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje. Astfel, Legea în noua formă va interzice de la 1 iulie 2018 introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner, iar la 1 ianuarie 2019 va fi interzisă şi comercializarea acestora.

“Se interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner. De asemenea, se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner. Pungile de transport din plastic subţire şi foarte subţire fără mâner nu fac obiectul interzicerii comercializării sau introducerii pe piaţa naţională”, potrivit proiectului adoptat de Camera Deputaţilor pe 14 martie şi promulgată miercuri de Iohannis.

Alte două decrete semnate de şeful statului pentru promulgarea unor legi sunt: legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 53/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii şi legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 73/2017 pentru completarea Legii nr. 202/2006 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, precum şi pentru modificarea art. 24 din Ordonanţa Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor.
Sursa: Zuarul Financiar

Comments

comments

Apelează