fbpx

Contact

Legea privind expertul în legislația muncii a fost promulgată de președintele Iohannnis

Codul muncii

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care este modificat Codul Muncii în sensul introducerii expertului în legislația muncii în activitățile de angajare și salarizare ale angajatorilor.
Astfel, angajatorii sunt obligați să organizeze activitatea de resurse umane și salarizare și să angajeze persoane calificate în resurse umane pentru toate activitățile care țin de angajare și salarizare.
Fiecare angajator are dreptul să își organizeze activitatea de resurse umane si salarizare prin asumarea de către angajator a atribuțiilor specifice sau prin desemnarea unuia sau mai multor angajați căruia/cărora să îi/le repartizeze, prin fișa postului, atribuții privind activitatea de resurse umane și salarizare sau prin contractarea unor servicii externe specializate in resurse umane si salarizare .

În cazul în care vor alege să externalizeze acest serviciu, acest lucru se va putea face doar sub coordonarea unui expert în legislația muncii.
În plus, prin modificările aduse este introdusă concilierea în cazul conflictelor individuale de muncă, precum și posibilitatea ca, la negocierile cu angajatorul, salariatul să poată fi asistat de un expert în legislația muncii.

Documentul poate fi consultat aici: http://www.cdep.ro/proiecte/2019/400/50/1/se630.pdf

Comments

comments

Apelează