fbpx

Contact

Legea salarizarii s-a lucrat 80% la partid

Potrivit Ministrului Muncii, 80% din Legea salarizarii unitare s-a lucrat la sediul PSD si a fost o adevarata secretomanie in jurul acesteia.

Nu se dorea ca legea sa ajunga in presa

“La partid s-a lucrat legea, mai putin in minister. A fost o secretomanie aceasta lege, am tot discutat cu sindicatele si nu voiam sa scape inainte in presa pentru ca aparea un salariu maine, il corectam si ori paream neseriosi, ori ca am dat o informatie falsa” a declarat Olguta Vasilescu.

Olguta Vasilescu recunoaste ca a evitat dezbaterea publica.

“Eu intotdeauna am spus ca nu vreau sa mergem pe asumare de raspundere pe o lege importanta. Si atunci hai sa o trimitem Parlamentului. Am facut deja discutiile cu toate federatiile sindicale, am cazut la un acord. Acum, daca o transmitem la Guvern, va fi tot in dezbatere parlamentara, dar va fi trimisa peste o luna pentru ca pana atunci, conform procedurii, suntem obligati sa o mai tinem o luna in dezbatere publica, iar asta inseamna ingroparea legii, nu am niciun dubiu”, a adaugat Olguta Vasilescu.

Ministrul sustine ca sindicatele au fost de acord

Desi Cartel ALFA i-a cerut demisia, Lia Olguta Vasilescu sustine ca sindicatele au fost de acord cu legea.

Anvelopa salariala va creste cu 10 miliarde de lei

Ministrul estimeaza ca anvelopa salariala va creste cu 10 miliarde de lei si se va ajunge la 10% din PIB.

Bugetarii de lux vor avea salariile reduse

Salariile  bugetarilor de lux vor scadea iar sporurile din sistem nu vor depasi 30%.

“Mai sunt salarii care vor scadea. Sunt acei bugetari de lux pe care nu i-a mai controlat nimeni. Nu mai poate nimeni sa treaca peste conducatorul de institutie. Nu mai poate nimeni sa mai treaca, de asemenea, peste ceea ce s-a plafonat de un auditor de exemplu dintr-un minister fata de un auditor al Curtii de Conturi sau fata de un auditor dintr-o alta institutie.

Am incercat sa nu scadem niciun salariu in plata in Romania. Repet, sunt exceptii la acei bugetari de lux, dar nu cred ca va plange cineva, pentru ca pana acum au avut un salariu urias”, a sustinut  ministrul Muncii.

 

Sursa: ziare.com

Comments

comments

Apelează