fbpx

Contact

Legea salarizarii unice este gata

Liviu Dragnea a declarat ca Legea salarizarii unice este gata si se va semna dupa 6 aprilie 2017.

Dupa trei saptamani de lucru, proiectul de lege este gata

In ultimele 3 saptamani s-a lucrat la lege iar acum, proiectul este gata, urmand o dezbatere in Parlament.

„In perioda de dupa ziua de joi, noi vom semna legea. Premierul si ministrul Muncii mi-au zis si mie ca in opinia lor este mai bine sa o transforme intr-o initiativa parlamentara pentru a castiga timp” declara Dragnea.

Medicii vor avea salarii mai mari ca in alte tari

Liviu Dragnea crede ca salarizarea unitara va ridica romanii la clasa mijlocie iar medicii vor avea salarii mai mari ca in alte tari.

„Ridicam romanii la clasa mijlocie. Pe Sanatate, am vorbit asa in campanie, 1200 de euro pentru medic rezident anul I, ce este prevazut 1266 de euro. Asta de la 1 ianuarie 2018. Aici nu merge pana in 2022. Pentru medicul specialist 3.000, 3.600 de euro medic primar gradul V. La aceste salarii, se adauga sporurile, inclusiv garzile”, a adaugat Liviu Dragnea.

Salariile din Educatie vor creste cu 80%

Salariile din Educatie vor creste cu 80% iar un profesor debutant va castiga  3.520 de lei in 2020 si 4.098 de lei in 2022.

Tot in 2022, un profesor gradul V va castiga 6.900 de lei.

Raportul va fi de la 1 la 12

“Se mai discuta despre raportul salarial, cel mai mic si cel mai mare. Raportul sa fie de la 1 la 12. 1 inseamna salariul minim, 12, presedintele Romaniei. Dupa presedinte vine primul-ministru, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatlor si presedintele IICCJ, ministri, parlamentarii”, a declarat Liviu Dragnea.

Doua institutii nu vor fi incluse

In legea salarizarii unitare nu vor fi incluse BNR SI ASF.

 

Sursa: antena3.ro

Comments

comments

Apelează