fbpx

Contact

Limita de angajati pentru PFA

Potrivit unei noi legi, PFA-urile vor avea o limita in ce priveste numarul de angajati si domeniile de activitate.

Cel mult trei angajati, limita pentru PFA

Potrivit Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 44/2008, PFA-urile pot avea cel mult trei angajati.

„PFA poate desfasura activitatile pentru care este autorizata singura sau impreuna cu cel mult trei persoane angajate de aceasta, in calitate de angajator cu contract individual de munca incheiat si inregistrat in condiţiile legii”, in timp ce „intreprinderea individuala poate angaja cel mult 8 salariati, terte persoane, cu contract individual de munca incheiat si inregistrat in conditiile legii si poate stabili relatii contractuale, in conditiile legii”.

PFA-urile pot activa in cinci domenii

De asemenea, este limitat si numarul de domenii in care poate activa un PFA, la cinci domenii.

„PFA poate avea in obiectul de activitate cel mult cinci clase de activitati prevazute de codul CAEN”, in timp ce „intreprinderea individuala poate avea in obiectul de activitate cel mult 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN”, conform legii.

Inregistrarea si radierea vor fi gratuite, incepand cu 1 februarie

Incepand cu 1 februarie, vor fi eliminate taxele cerute la Registrul Comertului, in urma dizolvarii sau lichidarii PFA-urilor, intreprinderilor individuale/familiale si  SRL-urilor, SRL-urilor debutante, etc.

 

 

Sursa: jurnalul.ro

Comments

comments

Apelează