fbpx

Contact

Lobby-ul administratorilor Pilonul II a dat roade: guvernul reduce cerinţa de capital suplimentar de 10 ori, la 75 mil. euro

Cei şapte administratori de pensii private din România răsuflă uşuraţi, în condiţiile în care guvernul le cere să aducă la capital 75 mil. euro până la finalul anului 2019, o sumă de peste zece ori mai mică decât cerinţa iniţială prevăzută în celebra ordonanţă de urgenţă 114.

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat ieri că administratorii au fost de acord cu modificările.

„Cu acordul administratorilor am decis să creştem totalul capitalului social cu 75 mil. euro, până la 136 mil. euro. (…) Infuzia de circa 75 mil. euro va determina dezvoltarea sistemului de pensii private din România“, a spus Teodorovici.

Capitalul minim social al admi­nistratorilor Pilonul II se va calcula aplicând procentul de 8% la contribuţiile virate în anul precedent. Necesarul de capital suplimentar al fiecărui administrator poate fi redus prin direcţionarea activelor în investiţii în infrastructură.

Doar şase din cei şapte administratori Pilonul II vor fi nevoiţi să aducă bani la capital în 2019. BCR Pensii, deţinut de banca cu acelaşi nume, îndeplineşte deja cerinţa de capital şi chiar o depăşeşte.

Cei mai mulţi bani la capital – până la 131 mil. lei – trebuie să îi aducă NN Pensii, cel mai mare administrator local de pensii private. Pe de altă parte, Allianz-Ţiriac Pensii va fi nevoit să-şi majoreze capitalul cu maximum 100 mil. lei în acest an.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează