fbpx

Contact

Mai mulţi foşti parlamentari au fost notificaţi că bugetul pentru pensii speciale s-a epuizat

Foşti deputaţi şi senatori din Iaşi şi Botoşani au fost notificaţi de Parlamentul României că bugetul pentru pensiile speciale a fost epuizat, Anghel Stanciu, fost deputat fiind de părere că lucrurile se va rezolva la rectificarea bugetară.

Deputaţii şi senatorii care beneficiau de pensii speciale începând cu data de 1 august 2016 nu îşi vor mai primi indemnizaţiile începând din luna iulie 2017, după ce au primit o notificare din partea Parlamentului prin care li s-a adus la cunoştinţă faptul că bugetul alocat pentru aceste indemnizaţii a fost epuizat.

„Se întrerupe acordarea pensiilor speciale, dat fiind faptul că suma prevăzută în buget s-a epuizat”, se arată în notificarea emisă de către Parlament.

Anghel Stanciu, fost deputat PSD de Iaşi din 1992 până în 2016 a declarat, marţi, că nu îşi face griji, fiind convins că situaţia se va rezolva imediat ce noul guvern îşi va începe mandatul.

„Încă de anul trecut, după aprobarea acestor indemnizaţii, finanţarea a fost asigurată până în luna iunie a acestui an, anunţând că se va face completarea la rectificarea de buget. Din cauza situaţiei guvernului, rectificarea bugetară nu a avut loc. În consecinţă, când se va face rectificarea bugetară se va face corecţia necesară şi ne vom primi indemnizaţiile”, a declarat Anghel Stanciu, fost parlamentar de Iaşi.

La rândul său, fostul senator de Botoşani Dumitru Codreanu a declarat că el primea o indemnizaţie de 1.660 lei.

„S-au sistat pensiile. Nu sunt fonduri. În bugetul de stat au fost prevăzute doar 50% din fondurile necesare, iar acum s-au terminat banii. Eu pentru un mandat luam 1.660 de lei pe lună”, a explicat Dumitru Codreanu.

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Apelează