fbpx

Contact

Managerii din România estimează o stabilitate a numărului de salariați în industrie și servicii până în iulie

Directorii firmelor din România estimează o relativă stabilitate a numărului de salariați în industrie și servicii, dar și o creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul, până în iulie, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS). Soldul conjunctural indică percepția managerilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii unui indicator statistic. Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă.
În industria prelucrătoare, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +14%).

”Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se estimează creștere accentuată (sold conjunctural +46%). Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare”, se arată în comunicat. Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). În activitatea de construcții, managerii estimează că se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o creștere a volumului producției (sold conjunctural +34%). Managerii estimează creștere a numărului de salariați (sold conjunctural +18%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +24%). În sectorul comerț cu amănuntul, managerii așteaptă, pentru următoarele trei luni, o tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +25%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +10%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere a numărului de salariați (sold conjunctural +19%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +30%). Cifra de afaceri din zona serviciilor, potrivit estimărilor managerilor, va cunoaște o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +5%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere moderată (sold conjunctural +8%).

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează