fbpx

Contact

Marea Britanie: Femeile care ocupă funcții de director executiv în cadrul companiilor de top, listate la bursa de la Londra, câștigă cu până la 40% mai puțin decât bărbații care dețin aceleași funcții.

Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță New Street Consulting Group, femeile care dețin funcții de director executiv în cadrul companiilor de top din Marea Britanie (listate la bursa de la Londra) au un venit mediu anual de 1,5 milioane de lire sterline, în timp ce bărbații care ocupă aceeași funcție, în cadrul aceleiași companii, câștigă anual în medie 2,5 milioane de lire sterline.

În ceea ce privește funcția de director (non-executiv), femeile care ocupă această funcție câștigă anual puțin peste 104 de mii de lire sterline, în timp ce venitul anual al bărbaților care ocupă aceeași poziție este de peste 170 de mii de lire sterline pe an, cu 38% mai mult.

Per total, studiul arată că bărbații cu funcții de conducere, membri în consiliile de administrație, câștigă anual, în medie, cu 73% mai mult decât femeile care ocupă aceeași poziție. Astfel, un bărbat câștigă aproximativ 876 de mii de lire sterline pe an, față de 237 de mii de lire sterline cât primește o femeie.

Diferențele atât de mari de câștiguri salariale între femei și bărbați sunt explicate de New Street Consulting Grup prin faptul că cele mai multe femei cu funcții de conducere (91%) ocupă funcții de director non-executiv, poziție plătite mult mai puțin decât cea de director executiv.

Claire Carter, directoarea firmei de consultanță care a realizat studiul, spune că tot mai multe companii încearcă să pună punct acestei practici, conform căreia funcțiile de conducere trebuie de bărbați.

“Pentru a realiza acest lucru, companiile trebuie să se asigure că femeile vor avea mai multe responsabilități de conducere în cadrul companiei, dar și că acestea sunt pregătite corespunzător pentru aceste responsabilități. Sarcinile atribuite și proiectele sunt esențiale acestui proces”, a precizat aceasta.

Sursa: www.biziday.ro

Comments

comments

Apelează